Valg af fryser

februar 2012 | Skrevet af | 0 kommentarer
frys3

Står du over for købet af en ny fryser, kan der være forskellige overvejelser, som du skal gøre dig. Der findes primært tre forskellige former for frysere, som du kan vælge imellem. Dette er kummefryser, skabsfryser og kombineret køle-/fryseskab. Vi har skrevet individuelle tekster til de tre modeller, som du kan finde her på siden via menuen til venstre eller via forsiden. I disse tekster kan du læse mere specifikt om hver enkelt model samt læse gode råd til at holde styr på dine frostvarer. Denne tekst vil derimod fremhæve nogle af de elementer, du skal holde for øje, inden du investerer i din næste fryser.

Kapacitet
En af de vigtige overvejelser, i forhold til at få mest muligt ud af din fryser, er størrelsen på den. Måske skal du blot erstatte en gammel fryser med en mage til? Eller er der sket ændringer i husstandens størrelse, der gør, at du enten skal overveje en større eller en mindre fryser? Det er vigtigt, at du er nogenlunde realistisk med størrelsen på din fryser. Energi- og opbevaringsmæssigt er det bedst, hvis din fryser er tilpas fyldt.

Indfrysningskapacitet
Dette begreb dækker over, hvor mange kilo din fryser kan indfryse på 24 timer. Hvis nedkølingsprocessen sker for langsomt, kan du risikere, at dine madvarer bliver dårlige trods din gode intention om at fryse dem ned. Indfrysningskapaciteten hænger naturligvis sammen med størrelsen på din fryser, men to frysere på samme størrelse kan godt have forskellig kapacitet. Har du for vane at købe meget kød ved slagteren, som skal fryses ned på en gang, anbefales det, at du vælger en fryser med en høj indfrysningskapacitet.

Andre specifikationer
Som skrevet under afsnittet omkring fryserens historie, bliver der kontinuerligt udviklet nye funktioner og features for at optimere fryseren og dens egenskaber. Det kan derfor sagtens være, at der er kommet nye funktioner til siden sidste gang, du købte fryser. Det kan derfor godt betale sig at undersøge markedet for nye opfindelser og se, om du kan få glæde af dem.

Et eksempel på en ny og smart feature er muligheden for akustisk eller visuel alarm. Med denne funktion vil en sensor i fryseren registrere, hvis temperaturen indeni fryseren er varmere end den indstillede værdi. Er dette tilfældet, vil du høre et lydsignal eller en lampe vil lyse som advarsel om dette. Den aktiveres for eksempel ved tekniske fejl eller såfremt indfrysningskapaciteten er overskredet. En anden smart funktion er en LowFrost teknologi, der gør det muligt at minimere dannelsen af rim i din fryser. Skal du selv sørge for afrimning af din fryser, vil du sætte pris på denne ekstra hjælp.

Du kan finde mere information omkring nye funktioner og features ved at surfe lidt rundt på internettet. Generelt set anbefales det at bruge lidt tid på at undersøge markedet for muligheder, inden du foretager den endelige investering. Gennemsnitslevetiden for en fryser er forholdsvis lang, hvilket gør det vigtigt, at du træffer det rigtige valg.

Hvorfor ikke give din mening til kende?