Placering af fryser

februar 2012 | Skrevet af | 0 kommentarer
Hvor skal din fryser stå?

De fleste husstande vælger at placere fryseren i huset; enten i køkkenet, bryggerset, kælderen eller et ekstra værelse. Har man en garage eller et større skur, kan det imidlertid også være fristende at stille fryseren her med henblik på at spare pladsen i hjemmet. Med det danske klima skal du dog være påpasselig med, hvor du stiller din fryser. Producenterne følger et skema over klimaklasser for at skabe klarhed omkring minimumstemperaturen og maksimumstemperaturen. Klimaklasserne er som følger:

N = +16° C til +32° C
SN = +10° C til + 32° C
ST = +18° C til + 38° C
SN = +18° C til + 43° C

Klimaklassen indikerer, hvilke temperaturforhold din fryser fungerer optimalt under, og de mest almindelige klimaklasser for Danmark er N og SN. Tjek eventuelt med brugervejledningen eller producenten, hvis du er i tvivl om hvilken klimaklasse, din fryser tilhører.

Såfremt du ønsker at placere din fryser i garagen eller et skur, skal du være sikker på, at isoleringen er helt i orden i forhold til at kan holde eventuelle frostgrader eller ganske almindelig kulde ude. Såfremt din fryser står et sted med for lav temperatur, kan du risikere, at smøreolien i kompressoren stivner. Dette vil mindske kølingen i din fryser og dermed have en negativ effekt på dine frostvarer. Ydermere kan det være besværligt at lave den korrekte jordforbindelse i en garage eller et skur, hvilket øger risikoen for elektrisk sammenbrud.

Du skal med andre ord tage klimaklassen for din fryser alvorligt. Endvidere er en vigtig faktor, at garantien på din fryser ikke gælder, så snart du ikke overholder retningslinjerne for klimaklassen.

Hvorfor ikke give din mening til kende?