Kummefryser – klods eller smart?

februar 2012 | Skrevet af | 0 kommentarer
frys4

Mange vil mene, at kummefryseren er et levn fra 80’erne, men ikke desto mindre er det lidt bastante apparat stadig på markedet – og elsket af mange. Kummefryseren kan bedst beskrives som en kæmpe boks med et låg på toppen, som åbnes opad. Visuelt er den ikke noget vidunder, og det er da også dens evne til at rumme mange madvarer ad gangen, den bliver solgt på.

En kummefryser findes i forskellige størrelser, hvorfor kapaciteten også varierer. De mindre modeller på markedet kan rumme omkring 95 liter, hvor de største modeller når op på cirka 575 liter. Nogle producenter er endvidere begyndt at fremstille deres kummefrysere med en såkaldt SpacePlus funktion. Vælger du en kummefryser med denne funktion, vil du spare 30 cm i bredden udvendig, hvor kapaciteten indvendig forbliver den samme.

Kunsten med en kummefryser er at holde den overskuelig i forhold til hurtigt at kan finde sine frostvarer. Det gavner ikke just de andre frostvarer, hvis du gang på gang skal holde din kummefryser åben i længere tid for at finde det, du søger. En god idé kan derfor være at anvende trådkurve eller bokse, der kan tåle at komme i fryseren. På den måde kan du sortere de forskellige frostvarer efter gruppe og dermed konstant holde et overblik over, hvad du har i din fryser. Således kan du opbevare kødvarer i en boks, grøntsager i en anden, is i en tredje, brød i en fjerde osv. Har du brug for at få mange bokse i brug, kan du med fordel overveje en farveinddeling, så hver fødevarekategori har sin egen farve.

Formår du at skabe system i din kummefryser, er den imidlertid en fantastisk opfindelse. Du vil måske ikke have den stående i dit køkken, men den kan sagtens stå i et værelse, i kælderen eller i et bryggers. Fordelen ved en kummefryser er netop, at den kan rumme rigtig mange madvarer samtidig med, at den samlede fryseplads er større end en skabsfryser. Det vil sige, at du kan fryse større genstande ned, som måske ikke kan være i en skabsfryser. Nogle mener også, at en kummefryser er mere energivenlig end en skabsfryser grundet den måde, man åbner kummefryseren på. Kulden siver ikke så nemt ud, og således kan fryseren bedre holde de andre varer nedkølet – med mindre du selvfølgelig skal bruge lang tid på at finde din frostvare.

Du kan eventuelt sammenholde ovenstående med afsnittet ”Valg af fryser” og se, om en kummefryser er det rette valg for dig.

Hvorfor ikke give din mening til kende?