Afrimning af fryser

februar 2012 | Skrevet af | 0 kommentarer
Husk at afrime din fryser

Rim er en naturlig del af det at have en fryser. Rim dannes ved, at der slipper lidt luft ind i fryserummet hver gang, din fryser åbnes. Rim er ikke særlig gavnlig for hverken din fryser eller dine frostvarer, hvorfor det er nødvendigt, at du afrimer din fryser i ny og næ. De fleste producenter anbefaler, at du foretager en komplet afrimning af dit køleskab mindst 1-2 gange om året.

Det kan være en lidt kedsommelig proces at afrime fryseren, og det skal naturligvis også gøres med hensyntagen til dine frostvarer. Du skal derfor ikke beslutte dig for at afrime din fryser, når den er allermest fyldt. Herunder kan du læse gode råd til, hvordan du bedst afrimer et fryseskab og en kummefryser. Gældende for begge modeller er, at rimen ikke må blive mere end 3-5 mm tyk, før en afrimning skal finde sted.

Afrimning af fryseskab
Første trin i afrimningen af dit fryseskab er, at du får tømt det for frostvarer. Du kan med fordel opbevare dem i en køletaske med køleelementer. Alternativt kan du også rokere maden rundt fra skuffe til skuffe, og dermed afrime en sektion ad gangen. For at afrime fryseskabet, skal strømmen kobles fra, men de fleste fryseskabe vil holde temperaturen på et hensigtsmæssigt niveau det første stykke tid. Læs eventuelt brugervejledningen til fryseren for at se, hvad producenten anbefaler.

Når strømmen først er slået fra fryseren, vil rimen så småt gå i gang med at tø. Ønsker du at fremme optøningen lidt, kan du med fordel stille en beholder eller skål med varmt vand inde i fryseren. Du må dog ikke anvende kogende vand, da det kan skade fryseren. Det er endvidere vigtigt, at du husker at fjerne afløbsstudsen, så vandet kan løbe fra fryseren. Er rimen meget tyk, kan du med fordel anvende en skraber uden skarpe kanter til at fjerne større rimdannelser. Når du mener, at du har fået bugt med al rim, kan det være en god idé at give fryseskabet en grundig rengøring. Herefter kan du fylde frostvarerne i fryseren igen, men du må ikke tilslutte strømmen, før du er sikker på, at alle overflader er helt tørre.

Afrimning af kummefryser
Som ved afrimningen af et fryseskab, skal strømmen også kobles fra en kummefryser inden afrimning. Derfor er det godt at finde et alternativt sted til dine frostvarer inden, såsom køletasker med køleelementer. Til forskel fra et fryseskab er der ikke rigtig mulighed for at opbevare maden i fryseren under afrimning, hvorfor det er vigtigt, at du tager højde for dette. Vær ydermere opmærksom på, om din kummefryser er udstyret med en bundprop eller en afløbsstuds og sørg for at få denne fjernet. Husk at stille en beholder til at samle vandet op i. Såfremt fryseren ikke har en bundprop eller afløbsstuds, skal du anvende en ren karklud til at fjerne overskydende vand. Brug gerne en balje til at vride kluden op i.

I forhold til at fremskynde processen omkring optøning, kan du anvende samme trick som ved et fryseskab med en skål varmt vand. Ligeledes kan det fremme processen at anvende en skraber til at fjerne de værste belægninger.

Automatisk afrimning
Ønsker du at ovenstående procedurer skal være fortid, kan du med fordel vælge en fryser med automatisk afrimning, også kendt som NoFrost eller LowFrost funktionen. Bagved ligger en teknik, som formår at trække rimen ud af fryseren. I og med, at der ikke dannes rim, vil fryseren være i stand til at arbejde bedre, og du vil sikre bedre opbevaring af dine frostvarer.

Hvorfor ikke give din mening til kende?